Metis Husky-Labrador sau Labrador Siberian cu o blană inedită

Un mix de calități – Metisul Husky-Labrador sau Retrieverul Siberian

Pentru majoritatea, Labradorul Retrieverul reprezintă perfecțiunea în lumea canină. Cu toate acestea, unii spun că se poate construi deasupra perfecţiunii. Husky-Labradorul şi ochii lui pătrunzători ar fi argumentul perfect ipotezei expuse mai sus. Dar oare acest hibrid fantastic este perfect şi pentru tine?

Ce-l face pe Husky-Labrador atât de special?

Precum cei mai mulţi câini designer, Husky-Labradorul nu îşi cunoaşte originile cu exactitate. Se presupune că şi-a făcut apariţia pe piaţa canină cu două decenii în urmă. Dar scurta lor istorie a fost suficientă încât aceşti câini fantastici să-şi obţină un renume, dar şi un nume de scenă: Retrieverul Siberian.

Chiar dacă izvoarele acestui metis rămân îngropate în mister, putem afla mai multe privind arborele genealogic al acestora. Trăsăturile fizice sunt împrumutate de la ambii părinţi şi sunt uşor de descoperit la o privire în ansamblu asupra metisului.

Cea mai impresionantă caracteristică a Retrieverului Siberian este privirea de o frumuseţe inegalabilă. O pereche ochi mari şi calzi, de un albastru perfect, te vor hipnotiza de la prima vedere. Aceştia sunt comoara lăsată moştenire metisului de către părintele ce reprezintă rasa Husky. Însă această caracteristică aparte nu este considerată şi generală.

Există şi posibilitatea ca metisul să se nască ceacâr şi să posede doar unul din ochi albastru, iar celălalt va fi căprui. Această particularitate nu va fi vreodată considerată un defect. Ba din contră, în anumite cercuri aceşti câini sunt consideraţi de-a dreptul privilegiaţi.

O a treia variantă a ochilor este perechea de ochi căprui moştenită de la Labrador, însă nici acesta din urmă nu va uita să împrumute câte ceva şi din partea părintelui Husky. Trăsăturile specifice acestuia sunt coada covrig sau jocul de alb şi negru dispus pe întregimea blănii animalului.

Cu toate aceste trăsături provenite de pe linia Husky, balanţa aspectului fizic al metisului tinde să se încline de partea Labradorului. În timp ce câteva exemplare vor avea urechile ascuţite precum un Husky, majoritatea le vor avea plecate, precum Labradorii. De altfel, forma triunghiulară a capului este o trăsătură specifică întâlnită tot în rândul Labradorilor.

De obicei, Retrieverul Siberian are o construcţie robustă a corpului. Un metis comun cântăreşte între 18 şi 28 de kilograme, iar înălţimea lor medie atinge 64 de centimetri. Picioarele lor înalte alături de labele lungi se comportă asemenea unor detectoare de energie, combustibilul principal prin care îşi pot susţine un stil de viaţă activ. Ei vor fi nişte căutători neobosiţi de activităţi şi moduri prin care îşi pot descărca bagajele inepuizabile de vitalitate.

Cine este Retrieverul Siberian de fapt?

Dacă priviţi rasele părinţilor ale Retrieverului Siberian, veţi descoperi anumite trăsături de personalitate ale metisului. Mai întâi de toate, acesta este un câine de lucru. Însă trebuie să înţelegeţi ce tipuri de instincte specifice câinilor de lucru va dezvolta şi câinele dumneavoastră.

Labradorii Retrieveri au fost împerecheaţi iniţial în Canada, fiind nişte câini echilibrați. Pe timpul zilei, ei ajutau pescarii şi vânătorii aducându-le prada, iar pe timpul nopţii deveneau câini de companie excelenţi, bucurându-se din plin de prezenţa familiei stăpânilor.

Pe de altă parte, Husky Siberieni sunt renumiţi pentru muncile grele pe care le depun. Au fost împerecheaţi pentru lucrul în echipă necesar la tragerea săniilor, caracteristică rămasă în viaţă până în zilele noastre, reflectată prin performanţele obţinute la celebrul concurs de tras sănii numit Iditarod. Pe lângă aceste calităţi, Husky sunt şi nişte câini de familie cu un comportament exemplar. Toate aceste trăsături se dezvoltă în jurul unei mentalităţi puternice.

Retrieverul Siberian moşteneşte un cumul de abilităţi impresionate provenite de partea ambilor părinţi. Ei sunt extrem de inteligenţi, dau dovadă de afecţiune, sunt loiali şi ataşaţi de orice fel de activitate întreprinsă de familie. Înzestraţi cu multă răbdare, ei sunt o alegere înţeleaptă mai ales pentru familiile formate şi din cei mici.

Delicateţea nativă a Retrieverului Siberian îşi spune cuvântul chiar şi în cazul lătrăturilor. În comparaţie cu gălăgiosul Husky Siberian, metisul are o atitudine mai docilă şi este mult mai puţin vocal. Fiind o fire protectivă, Retrieverul Siberian îşi va folosi lătratul doar atunci când este necesar, apărându-i pe cei dragi în orice mod cu putinţă.

Delicateţea nativă a Retrieverului Siberian îşi spune cuvântul chiar şi în cazul lătrăturilor. În comparaţie cu gălăgiosul Husky Siberian, metisul are o atitudine mai docilă şi este mult mai puţin vocal. Fiind o fire protectivă, Retrieverul Siberian îşi va folosi lătratul doar atunci când este necesar, apărându-i pe cei dragi în orice mod cu putinţă.

Retrieverul Siberian în acţiune!

Un Retriever Siberian este gata să-ţi taie respiraţia ori de câte ori îl vei privi în acţiune! Aşa cum demonstrează şi acest videoclip, va fi dificil să îţi mai dezlipeşti privirile atunci când ai în faţă un Retriever Siberian, etalându-şi rafinamentul combinat cu resurse inepuizabile de energie. Datorită instinctelor sale drept câine de lucru, el nu va înceta sa te încânte prin tot felul de activităţi şi comportamente amuzante!

Ce implică existenţa unui Retriever Siberian sub acoperişul tău

De o energie debordantă, Retrieverul Siberian are nevoie de diferite moduri de epuizare a acesteia pentru a-i menţine bunăstarea. Nu este de mirare, mai ales ştiind faptul că acest metis are la bază două rase celebre pentru un cult al muncii ieşit din comun. Două plimbări lungi pe parcursul zilei, frecventarea cu stricteţe a parcului de câini apropiat şi cât mai mult spaţiu sunt esenţiale pentru a-i asigura fericirea Retrieverului Siberian al dumneavoastră.

Datorită fidelităţii sale şi al altrusimului de care dă dovadă indiferent de soiul de activitate preferat de stăpân, Retrieverul Siberian va deveni compania perfectă pe parcursul exerciţiilor  fizice de care şi dumneavoastră aveţi nevoie.

Dornic,acestuia îi va face o deosebită plăcere să vă însoţească pe parcursul şedinţelor de jogging  sau în drumeţii, dar nu se va da la o parte nici în cazul unei plimbări pe lângă bicicleta stăpânului. De asemenea, înotul este o activitate pe care o puteţi dezvolta în tandem cu prietenul dumneavoastră. Foarte dibaci în mediul acvatic, el se va descurca de minune, mulţumindu-i pe această cale părintelui Labrador, unul dintre cei mai buni înotători din lumea canină.

Nevoia de exerciţiu a Labradorului Siberian nu se va opri doar pe coordonata fizică. El are de asemenea nevoie de exerciţiu psihic, iar inteligenţa lui nativă trebuie conservată prin antrenamente ale minţii. Varietatea exerciţiilor de acest tip îi va capta atenţia. În caz contrar, el îşi va folosi inteligenţa în scopuri diabolice, distrugând tot ce ii stă în cale, chiar sub privirile disparate ale dumneavoastră, având o predispoziţie spre a săpa.

Aşadar, puteţi merge mai departe de un o jucărie puzzle sau un joc de-a prinselea cu o minge de tenis. Natura sa atletică îl recomandă şi pentru activităţi mai complicate, cum ar fi frisbee sau flyball. O activitate de acest gen va atrage cu siguranţă privirile trecătorilor, ceea ce îl face pe câine să se simtă şi mai confortabil, hrănindu-se cu admiraţia oferită  de spectatori.

Din cauza devotamentului şi fidelităţii adânc sădite în originile Retrieverului Siberian, acest metis poate dezvolta anxietate acută în cazul unei distanţe ce îl separă de stăpân pe termen îndelungat.

Lăsat prea mult singur, el îşi va găsi alinarea în acelaşi comportament distructiv menţionat în rândurile anterioare. Dacă stilul tău de viaţă te fortează să părăseşti căminul pentru perioade lungi de timp, Retrieverul Siberian nu îţi va fi câinele potrivit.

Cum vei dresa Retrieverul Siberian

Combinaţia între pedigree şi intelect va trasa o linie subţire între agonie şi extaz din perspectiva stăpânului. Pe de o parte, inteligenţa sa îi va fi de folos pe parcursul şedinţelor de dresaj, acesta însuşindu-şi comenzile fără prea mult efort.

Pe de altă parte, ei pot deveni încăpăţânaţi, mai ales atunci când instinctul nativ de lider nu va fi temperat. Pentru a evita această situaţie neplăcută, şedinţele de antrenament vor fi susţinute într-o atmosferă fermă, dar pozitivă, păstrând constant ierahia câine-stăpân. Aplicând atitudinea potrivită, ei se vor adapta cu brio pe parcursul dresajului, iar devotamentul lor va fi elementul cheie în vederea obţinerii unui Retriever Siberian dresat impecabil.

Atunci când condiţiile meteorologice devin nefaborabile, s-ar putea să ai de furcă. Chiar dacă Retrieverii Siberieni adoră să înoate, detestă ploile şi au tendinţa de a lenevi, departe de ce se întâmplă afară. Asta ar putea deveni un impediment atunci când ei sunt obligaţi să iasă din casă pentru a-şi face nevoile fireşti.

Tipuri de îngrijire solicitate de un Retriever Siberian

Îngrijirea necesară pentru buna dezvoltare a acestor câini este una moderată, spre minimă. Chiar dacă pe parcursul perioadei de năpârlire ei nu vor lăsa mormane de păr, perierea zilnică te va scăpa şi mai mult de neplăceri.

Bineînţeles, şi ei au nevoie de îngrijire generală, precum periajul dentar susţinut de minimum trei ori pe săptămână, curăţarea urechilor o dată pe săptămână şi tăierea unghiilor atunci când ele devin prea lungi.

Starea de sănătate a Retrieverului Siberian

Pentru că Retrieverul Siberian este o apariţie relativ nouă în lumea canină, acestuia nu i se pot atribui predispoziţii la anumite afecţiuni. Aşadar, se pot anticipa anumite probleme survenite pe linie genetică de la rasele părinților. Acestea includ posibile afecţiuni oftalmologice sau ale pielii, displazii sau epilepsie.

Cât costă un Husky Siberian?

În general,  preţul unui Husky Siberian se va situează între 300 şi 800 de dolari, prin prisma faptului că ei nu sunt atât de solicitaţi precum alţi metişi. Trebuie să ai în vedere că acest preţ atractiv nu include şi cheltuielile aferente posesiei unui exemplar, precum certificarea, vaccinurile, castrarea sau alimentaţia.

Un câine pentru întreaga familie!

Dacă faci parte dintr-o familie cu un ritm de viaţă dinamic, iar ieşirile la aer curat ţin locul şedinţelor şi al întâlnirilor de afaceri, atunci Retrieverul Siberian va fi un câine excepţional pentru tine şi familia ta! Încântător, exploziv şi incredibil de fidel, aceşti câini vor face tot ce le stă în putinţă pentru a-ţi face pe plac! Chiar poţi cere mai mult?

Scroll to Top